keski-pohjanmaa_HR_96A8058.jpg

Modernia maakuntaruokaa -kirja herättää suomalaisen ruokaperinteen henkiin ja tuo sen vahvasti tähän päivään. Kirja on tehty nykyajan kuluttajalle: perinteiset maakuntareseptit on laadittu kokonaan uudestaan ja täysin uusia ohjeita on lisätty mukaan. Tekotapoja on helpotettu, sesonkikasvisten sekä mausteiden määrää lisätty ja tuttuja raaka-aineita on yhdistelty yllättävästi. Miltä kuulostaa särkipullat mallasmajoneesin kera, lehtikaalisalaatti savolaisella sinihomejuustolla ja punaherukoilla kruunattuna tai tyrnijäädyke paahdetuilla mantelilastuilla? Ympäri Suomea kuvatuista tunnelmakuvista välittyy suomalainen sielunmaisema ja vuoden kiertokulku. Kattauksissa kunnioitetaan vanhojen pitopöytien eleetöntä estetiikkaa ja tuodaan samalla esiin suomalaisen käsityötaidon aarteita inspiroivasti ja ajattomasti. Kirja sisältää 95 reseptiä ja 175 upeaa kuvaa.

Idean isä on Satokausikalenterin perustajana tunnettu Samuli Karjula. Toteutuksesta vastaavat suomalaiseen ruokakulttuuriin perehtynyt ruokakirjoittaja ja -stylisti Juuli Hakkarainen ja valokuvaaja Kaisu Jouppi. Kirjassa hyödynnetään myös Marttojen tietotaitoa. Kirja on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.


Suomalaisesta ruokakulttuurista on lupa olla ylpeä. Riemuitkaamme rikkaasta ruokaperinteestämme, upeista satokauden raaka-aineista ja yhdessä syömisen nautinnosta!

 

Muut tiedot:
- Sivumäärä 298
- Koko 206 x 265 x 28 mm (melkein A4). Iso ja näyttävä teos!
- Painettu Suomessa
- Laadukkaat materiaalit, kangaskansi ja kultafolioinnit
- Upea lahjakirja!