etelä-karjala_HR_96A7013.jpg

PASHAHYVE

kuudelle

 

400 g maitorahkaa

2 tl pestyn (luomu)sitruunan raastettua kuorta

2 tl pestyn (luomu)appelsiinin  raastettua kuorta

2 tl sitruunanmehua

1 rkl appelsiininmehua

1 tl kuivattua ja jauhettua inkivääriä

120 g smetanaa

2 dl kuohukermaa

1,5 dl tomusokeria

2 rkl vaniljasokeria

 

Paahdetut mantelit:

1 dl kuorellisia manteleita

0,5 rkl normaalisuolaista voita

0,5 rkl sokeria

ripaus sormisuolaa

 

Lisäksi:

appelsiinilohkoja

 

Notkista rahka kulhossa ja mausta se sitruunan- ja appelsiininkuorella, sitruunan- ja appelsiininmehulla ja inkiväärillä. Vatkaa toisessa kulhossa smetana, kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele smetanavaahto rahkan sekaan. Nosta maustumaan jääkaappiin.

 

Paahda manteleita voin ja sokerin kera pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Mausta ripauksella suolaa. Anna jäähtyä ja rouhi kevyesti veitsellä.

 

Kokoa annokset jakamalla pashavaahto jälkiruokamaljoihin, asettele päälle kalvottomaksi leikattuja appelsiinilohkoja ja ripottele mantelirouhe annosten päälle.